Operaball    
 
Stilling ledig

Billetter


Dirrigent Jan Ola Amundsen


 
 

Oslo Symfoniorkester

Oslo Symfoniorkester ble stiftet i 1927, men fikk sitt nåværende navn i 1992. Orkesteret består av ca. 90 musikere i alderen 20 til 75 år, som alle har musikken som en kjær hobby. De fleste medlemmene har sin musikalske bakgrunn fra barne- og ungdomsårene gjennom opplæring i musikkskole, korps og skoleorkestre.

Blant medlemmene finner en også nåværende eller tidligere musikkstudenter, men de aller fleste har en annen yrkesmessig bakgrunn.

Blant orkesterets tidligere musikalske ledere finner en kjente dirigenter som Arvid Fladmoe, Knut Nystedt og Terje Boye Hansen.

Siden 1980 har Jan Ola Amundsen v√¶rt fast dirigent og kunstnerisk leder. Under hans periode har orkesteret befestet sin musikalske posisjon og blitt bygget opp fra et midre kammerorkester til √• bli landets st√łrste amat√łrsymfoniorkester.

Orkesteret holder eller medvirker i 10-15 konserter i √•ret og holder jevnlig konserter i Universitetes Aula i Oslo. Oslo Symfoniorkester gjennomf√łrte i mai 2000 en ukes turn√© i Kina med to suksessrike konserter i Beijing. I 1998 turnerte orkesteret i Latvia.

Les mer om besetningen og programmet denne kvelden.

Orkesteret har spilt på Operaballet siden 1989.