Operaball    
 
Stilling ledig

Billetter

 
 

Eir Inderhaug, sopran

Eir Inderhaug begynte som elev ved Sandnes musikkskole og Lundehaugen musikkgymnas. Siden fortsatte musikkstudier ved Rogaland Musikkonservatorium og Opera Akademiet i København. Nå avslutter hun studiet ved solistklasse på det Kongelige danske Musikkonservatorium og debuterer høsten 2003 i København.

Eir har suget hovedrollen ”Giulia” i Rossinis ”La Scala di Seta” ved Malmø musikkteater, Barbarina i Figaros Bryllup og Sille i Heksemutter Motrensen ved Det kongelige Teater i København. Hun har hatt et års engasjement ved operaen i Nürnberg hvor hun sang roller som Despina i Cosi fan tutte, Olympia i Les Contes d´Hoffmann , Anna i Lustige Weiber.. Frasquita i Carmen, m.f

I Norge er Eir kanskje mest kjent som vinner av NRKs ”Talentiaden” i 1991 og for sin tolkning av Gudrun ved Stiklestadspelet hvor hun har medvirket i 8 år. Hun tolker også rollen som Kristin Lavransdatter på Jørundgård.
Fra høsten 2003 blir Eir å se på scenen ved Deutsche oper am Rehin, hvor hun skal synge Blonchen i Entfürung, Grete i Hãnsel & Gretel, Waldvogel i Sigfrid og Ännchen i Freischütz. Eir har mottat shellprisen 2001og reisestipend 2002 og ble i år valgt som intro musiker av Rikskonsertene.

Hun skal ha pre-debut konsert 5.oktober kl.14:00 i munch-museet.