Miniopera, Don Giovanni av W. A. Mozart

Det er etterhvert blitt et folkekrav om en operaforestilling på Operaballet. Årets miniopera er "Don Giovanni" av W. A. Mozart.


Don Giovanni
Gentleman og rundbrenner

Nils Erik Steinsbø
er utdannet ved Rogaland Musikkonservatorium. Han har etter studiene jobbet freelance og studert privat hos Jan Sødal. Han har hatt engasjement i Den Norske Operas kor og Det Norske Solistkor. Han blir stadig brukt som solist i ulike kirkemusikalske og sceniske verk. Han har gjort roller som Papageno i Mozarts ”Die Zauberflöte”, Ben i Mennottis ”The Telephone” og Fiorello i Rossinis ”Il Barbiere di Seviglia”. Han er også ansatt som sangpedagog ved Bårdar akademiet.

Kontakt, tlf: 91142452 E-post: nilseriksteinsbo@hotmail.comLeporello
Hans tjener
Halvor Kjerkreit
er oppvokst i Beitstad i Nord-Trøndelag. Han har studert i til sammen fem år ved Musikkonservatoriet i Trondheim og Norges Musikkhøgskole med bratsj som hovedinstrument. Samtidig kveda han og samarbeidet med folkemusikkgruppen ”Trio Tonleik”. Nå studerer han ved Statens Operahøgskole med Jan Sødal som lærer.

Kontakt, tlf: 97197633 E-post: halvor74@hotmail.com


Don Ottavio
En ekte gentleman
Pål Rullestad
er utdannet med Diplom i sang fra Norges Musikkhøgskole. Pål har en lang og allsidig karriere som tenor. Han har gjestet operascener i inn- og utland, bl.a. Den Norske Opera, der han har sunget roller som Canio i ”Bajazzo”, Goro i ”Madama Butterfly” , baronen i ”Jeppe” (Tveitt). I England ble Pål håndplukket for å være med i et samtidsmusikkprosjekt ”National Opera Lab” sju år på rad, mens han ble hentet til USA for å gjøre Amerika-premieren på Tom Johnsons “Bonhoeffer Oratorio”. Pål har vært solist ved en rekke urpremierer både i Norge, England og USA. Han har lang erfaring i ensembleledelse, det være seg revy-/teaterorkestre, kor, korps eller orkester. Nylig avsluttet han det andre av to storprosjekter på Mjøsa; ”Ta meg med!” på Skibladner. Det ble en stor suksess. I fjor var det kjempesuksess med ”Show boat” (Kern/Hammerstein) på samme flytende scene. Begge år hadde han prosjektledelsen sammen med Tori Teigen, samt stod for den musikalske ledelsen og spilte rollene som Gaylord Ravenal (2003) og Simen Plassen (2004). Han er til daglig ansatt som lektor i sang og direksjon ved Foss videregående skole i Oslo.

Kontakt, tlf: 92853932 E-post: pal.rullestad@chello.no


Donna Anna
Hans forlovede
Gjøril Songvoll
avsluttet i fjor sine studier ved Statens Operahøgskole og er for tiden freelance. Hun har sin grunnutdanning fra Musikkonservatoriet i Kristiansand og Trondheim. Nylig var hun i Kristiansand og gjorde Annina i Verdis ”La Traviata”. Tidligere har hun gjort roller som Rodelinda i Händels ”Rodelinda”, Dido i Purcells ”Dido and Aeneas” og Frasquita i Bizets ”Carmen” i en oppsetning med Den Norske Opera.

Kontakt, tlf: 95232401 E-post: songvoll@broadpark.no
Hjemmeside: www.songvoll.no »


Commendatore
Donna Annas far
Øyvind Schiøtt
er en såkalt ”basso profondo”, dyp bass. Han jobber til daglig i Norsk Musikkforlags foretning i Karl Johansgt. Han synger fast i Oslo Filharmoniske kor og har sunget solo ved flere anledninger de siste årene bl.a. ved Bærums feiring av tusenårsskiftet og ved åpningen av Stabekk kulturhus.

Kontakt, tlf: 93455287 E-post: oyvind.schiott@chello.no


Donna Elvira
Lady av Burgos,
forlatt av Don Giovanni

Ann-Beth Solvang
har sin utdannelse fra Rogaland Musikkonservatorium og Statens Operahøgskole, hvor hun tok sin avsluttende eksamen i vår. Nå jobber hun freelance med base i Oslo. Ann-Beth er ofte brukt som solist både i kirkemusikalske verk og i opera. Hun har bl.a. sunget rollen som Mercedes i Bizets ”Carmen” med Den Norske Opera og i sommer var hun semifinalist i Belvedere sangkonkurranse i Wien. I august var hun solist på Den Norske Operas utekonsert ved Karpedammen på Akershus festing.

Kontakt, tlf: 95808562 E-post: annbeth77@hotmail.com


Masetto
Forlovet med Zerlina
Geir Eikeland
har studert sang i Stockholm hos Helge Brilioth og Birgit Stenberg 1987-1991 mens han studerte Musikkvitenskap ved Universitetet i Stockholm. Fra 1991-2002 var han vinhandler i Frankrike og Norge. For tiden er Geir administrerende direktør for Strøm AS i tillegg til at han freelancer som sanger og tar sangtimer hos Jan Sødal.

Kontakt, tlf: 95755391 E-post: geir.eikeland@strom.no


Zerlina
En landbyjente
Gunhild S. Alsvik
er 23 år og går det siste året på utøvende kandidatstudium på Norges Musikkhøgskole med Barbro Marklund som lærer. Dette er hennes første år i operaballets miniopera, men hun har på de to foregående operaball vært å finne i et av de utallige rom i Gamle Logen på nattestid sammen med gode musikalske venner. Senere i år skal hun synge Nattens Dronning i Mozarts ”Die Zauberflöte” på Norges Musikkhøgskole.

Kontakt, tlf: 91755391 E-post: gunhild.alsvik@chello.no


Forteller
Øystein Vestre
er profesjonell forteller. Han har reist land og strand rundt og fortalt historier om sant og usant, vist og gale. Han har turnert med Fabellatores fortellerteater i tre år, og er medlem av Fortellerhuset, en fri sammenslutning av profesjonelle fortellere. For tiden er han i gang med et prosjekt for Asker museum, Valstads samlinger.

Kontakt, tlf: 41216628 E-post: oystein@fabellatores.no
Hjemmeside: www.fortellerhuset.no »


Klaver
Ståle Ødegården
går fjerde året på Norges Musikkhøgskole hvor han studerer klaver hos Einar Henning Smedbye. Ståle har også spilt fiolin og er aktivt medlem i Sandvika Rock Teater.
Ved siden av å spille er han tekniker og produsent i Lindberg Lyd og dette er det tredje året han spiller på Operaballet.

Kontakt, tlf: 90518236 E-post: mail@hebaek.no

 

 
www.itsybitsy.no © 2004