Deewas

Under navnet Norsk DameEnsemble debuterte Deewas i Gamle Logen 1. juni 1997. Den gang bestod ensemblet av hele 18 kvinnelige sangere, blant dem operasangeren Birgitte Christensen.
Siv Roland har helt siden starten vært ensemblets kunstnerisk leder, og var den som satte i gang det første nesten-profesjonelle ensemblet for kvinnelige sangere i Norge.
Reportoaret har hele tiden vært bredt og variert, mens stemmene har hatt sitt utgangspunkt i det klassiske. Det sier seg selv at klassiske verk ikke er mer enn en overkommelig utfordring for sangerne i Deewas. Populærmusikk som ”My heart belongs to daddy” er arrangert for ensemblet, og tradisjonelle viser som ”Tango for to” swinger mer enn normalt når Deewas slipper stemmene løs. Likevel, en genre står damenes hjerter nærmere enn noen annen; den morsomme, ofte humoristiske og show-pregede opretten som kanskje aller best kan sammenlignes med dagens musical!
Operetter har svært lite med opera å gjøre, og kan snarere beskrives som operaens motstykke. Operetten eller Opera buffa, var underholdende pausefyll før i tiden. Mellom aktene i de store dramatiske opera-oppsetningene, fordrev de noble opera-elskere tiden med det de fleste av oss gjerne opplever; humor, show og lettlivet underholdning. Det er her Tuppen og Lillemor spilles ut, skrevet av Ingrid Bjørnov, regissert av Ivar Tindberg. Opperetten er vanligvis kort - pausene var ikke så lange - og i motsetning til operaens karakterer hvor kjærlighet og død ofte er fremtredende, har operetten få om noen begrensninger. Her er det fritt frem - noe Deewas vet å benytte seg av. Tuppen og Lillemor kan like godt beskrives som en musikal eller et musikalsk show.
 
Profesjonalitet

Flere av ”damene” som lenge var det populære navnet på ensemblet, studerer eller har sin utdannelse fra Statens Operahøyskole, Norges Musikkhøyskole og Barratt Due Musikkinstitutt. De har veltrente profesjonelle stemmer, og flere av dem utvikler sin personlige karriere som sangere når de ikke synger og show’er med Deewas.
 
Her har du hørt oss

Deltok i Kjempesjansen, NRK TV
Minikonserter på Underwater pub og DaCapo pub i Oslo
Demo-CD med tre låter
” Jule-aften” en førjulsforestilling av Hanne T. Asheim på Soria Moria
Tuppen og Lillemor (Minioperette) med Ingrid Bjørnov i Oslo Konserthus
Ingrid Bjørnovs Eskorteservice på Scene West Victoria
StandUp festivalen med Åsleik Engmark i Oslo Nye Teater
En Romantisk Aften med Åsleik Engmark, Ingrid Bjørnov og Ivar Tindberg
Nøtteknekkeren med den Russiske Statsballett i Oslo Spektrum
Operaballet i Gamle Logen
Konserter med blant annet Kjersti Holmen, Minken Fosheim, Göran Fristorp
1000-års feiringen av Oslo i Oslo Rådhus for bl.a. Konge og Regjering
Ulike opptredener med Ingrid Bjørnov, Åsleik Engmark og Trond Lindheim
Deilig er julen, Den store klassefesten, NRK
Absolutt underholdning, La oss leve, TV2
Wesenstund, TV Norge
Komplottet, TV3
Metropol live, Metropol TV
...Samt konserter, forestillinger og opptredener ved ulike anledninger for kulturininstitusjoner og næringsliv.

 

 
www.itsybitsy.no © 2004